W Sampławie dobiegły końca zajęcia w Klubie Kulinarnych Podróżników, które realizowane były w ramach projektu „Świetlicowa integracja”. Warsztaty kulinarne prowadziła Barbara Łabacka.
Na zakończenie zajęć panie z Sampławy przygotowały kilka ciekawych potraw. Jako przekąski serwowano parówki w cieście francuskim.
– Ciekawym przepisem okazały się łupki chrupki, czyli pierś kurczaka w panierce z kukurydzy – mówi Agnieszka Miesikowska, koordynator projektu. – Dodatkiem była krucha micha składającą się z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki.
Na deser podano sernik z kokosem oraz tort ambasador, który również otrzymali pracownicy Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy Lubawa.
Zajęcia realizowane były w ramach projektu „Świetlicowa integracja” w Sampławie współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Materiał OPS