Kołocz z cynamonem

Opublikowano:

Podczas  zajęć Klubu Kulinarnych Podróżników w Rożentalu królowała kuchnia polska. Uczestnicy pod czujnym okiem Małgorzaty Grabowskiej przyrządzili wiele słodkości oraz tradycyjny kapuśniak.

 
Mieszkańcy Rożentala dzięki zajęciom kulinarnym mają okazję poznać wiele ciekawych przepisów.

– Poznali różne kuchnie świata – mówi Olga Józefowicz, koordynator projektu. – Jednak najbliższa ich sercu jest tradycyjna polska kuchnia, która kryje wiele niedocenionych przepisów.
 

Podczas  zajęć mięli oni okazję przyrządzić kołocz z cynamonem (kruche ciasto), kołaczki śląskie oraz coś jarskiego – kapuśniak oraz zapiekankę z ziemniakami, kapustą i przyprawami.
 

Zajęcia realizowane są w ramach projektu „Aktywna integracja w Rożentalu” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków  Europejskiego Funduszu Społecznego.
 


Materiał OPS