Nadziewany Pstrąg

Opublikowano:
Podczas sierpniowych zajęć w Klubie Kulinarnych Podróżników, pod czujnym okiem mistrza kuchni Wiesława Mergalskiego, panie z Rakowic przygotowywały nadziewanego pstrąga. Na koniec odbyła się wspólna degustacja.
Zajęcia w Klubie Kulinarnych Podróżników prowadzi Wiesław Mergalski, który przekazuje paniom z Rakowic wyśmienite przepisy kulinarne. Tym razem zaprezentował przepis na nadziewanego pstrąga z warzywami oraz garnirowanego kurczaka.

 –  Potrawy, które wspólnie przygotowaliśmy zostały podane na półmiskach ozdobionych warzywami – mówi Wiesław Mergalski, który przekazywał swoją wiedzę kulinarną mieszkankom Rakowic. – Na koniec zajęć zasiedliśmy do wspólnego stołu, gdzie mogliśmy się delektować przepysznym smakiem nadziewanego pstrąga oraz kurczaka.
Kolejne zajęcia odbędą się już w połowie sierpnia.

 Zajęcia w Klubie Kulinarnych Podróżników odbywają się w ramach projektu „Rakowice – integracja na  aktywną nutę” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

  Materiał OPS