Przedszkolaki z Prątnicy na warsztatach z okazji DNIA PIZZY w Lubawie

Opublikowano:

W "Restauracji Nad Sandelą" odbyły się niezwykłe warsztaty dla najmłodszych fanów kulinariów z okazji Światowego Dnia Pizzy. Przedszkolaki  miały okazję poznać tajniki przygotowywania włoskiego specjału oraz stworzyć swoje własne, unikalne kompozycje smakowe.

Podczas warsztatów  dzieci miały możliwość przygotowania swojego ciasta, wybierania ulubionych składników spośród pysznych warzyw, sera oraz mięsa, a także kształtowania i dekorowania swoich  pizz. Pod czujnym okiem szefa kuchni Kacpra Kuczyńskiego, maluchy odkrywały tajemnice kulinarnej sztuki, ucząc się jednocześnie współpracy i precyzji. Dzień Pizzy to doskonała okazja, aby połączyć naukę z przyjemnością.

Przedszkolaki pod okiem Pani Karoliny Urbańskiej zwiedzały również apartamenty  Hotelu i wszystkie jego pomieszczenia. Dowiedziały się na czym polega praca poszczególnych osób pracujących w hotelu i restauracji.

Był to dzień  radosny, pełen wrażeń i bardzo smaczny. Dziękujemy wszystkim pracownikom za tak mile spędzony czas.

materiał SP w Prątnicy