W dniach 21 i 25 marca w miejscowościach Łążek i Łążyn odbyły się warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były potrawy wielkanocne. Warsztaty poprowadził szef kuchni Maciej Maciejewski.
Podczas zajęć zrealizowanych w ramach działania „Wiosna z Kołami Gospodyń Wiejskich” 50 pań z 14 Kół Gospodyń Wiejskich miało okazję poznać przepisy i przygotować takie dania jak:
Jaja faszerowane fetą i pstrągiem wędzonym;
Żurek z jajem poche;
Roladę z kurczaka luzowanego z suszonymi pomidorami i omletem pietruszkowym;
Roladę z karkówki ze szpinakiem i kurkumą oraz suszonymi pomidorami;
Flan warzywny.
„Wiosna z Kołami Gospodyń Wiejskich” zorganizowana jest w ramach bezzwrotnej pomocy finansowej Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa – Oddział Terenowy w Olsztynie.
OPS Lubawa